Меглена Кунева в Габрово: Реформаторският блок има опита, знанието и волята за Европа

Партиите и личностите от Реформаторския блок имаме опита, знанието и волята да защитим интересите на българските граждани в Европа. България има нужда от таланта и експертизата на реформаторите. България и Европа ще бъдат по-различни с просветената политика на Блока. Това заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева в Габрово при среща със симпатизанти и активисти на Блока.

Ако имаме вашата силна подкрепа и рамо, Блокът може да изпрати повече български десни депутати в бъдещия Европейски парламент, призова Кунева симпатизантите на РБ в Габрово. Застанах на челно място в листата на РБ с голяма отговорност, защото ние реформаторите искаме най-доброто за България в Европа, заяви Меглена Кунева.

В моя договор с избирателите пише, че искам да отида в ЕП първо, за да работя България да стане съоснователка на Европейския енергиен съюз, който що понижи цените на газа до 30% за потребление и за индустрията, подчерта тя. Второ, ще работя през европейските директиви за повече справедливост и свобода, което означава по-добри цени за потребителите и защита на техните права, повече европейски сметища и опазване на околната среда, повече свобода за медиите и защита на гражданския избор, заяви Кунева. Трето, ще работя със средствата на европейските фондове да се откриват повече работни места, които да носят достойни доходи на хората. По този начин разбирам европейската свобода и справедливост, подчерта тя.

Лидерът на БЗНС и кандидат за европейски депутат от РБ Николай Ненчев заяви, че няма доверие на ГЕРБ като дясна партия, защото с тяхното мълчаливо присъствие в парламента, мнозинството на БСП, ДПС и АТАКА отново зае антиевропейски позиции в закона за земята. Той посочи и факта, че ГЕРБ защитават антиевропейския енергиен проект Южен поток, който противоречи на българските национални интереси за енергийна независимост. Поздравявам Меглена Кунева, защото само благодарение на нейната експертиза, РБ взе инициативата в България за създаването на Еворпейски енергиен съюз, каза Ненчев. Да вярваме в доброто и в бъдещето на България, гласувайте с номер 10 в бюлетината, призова той.










0 comments:

Публикуване на коментар